Dev şirketler espora yatırım yapmaya devam ediyor, sıradaki firma Audi

Audi espor yatırımlarına bir yenisini ekledi.

 

Esporun her geçen gün daha fazla büyümesi ve geniş kitleye hitap etmesi, dev firmaların dikkatini çekmiş durumda. Audi espor yatırımlarına yenisini ekledi.

Alman otomobil devi Audi, yine Alman FIFA takımları olan FOKUS CLAN ve Schanzer Esports ile ortaklık kurdu. Geçtiğimiz günlerde espora yatırım yapan Mercedes Benz ve McDonald’s firmalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

FOKUS CLAN ile Audi arasında yapılan anlaşmaya göre firmanın ismi takımın formalarında ve sosyal medya hesaplarında yer alacak. Tabii ki anlaşma sadece bununla da sınırlı kalmayacak. Takım ve firma arasında gelecekte yeni projeler de olacak.

Yeni kurulan Schanzer Esports ile yapılan anlaşma ise Media Markt ile işbirliği içinde olacak. Ekip “Sanal Bundesliga” liginin bir parçası olarak Ocak 2019 itibariyle VBL Kulüp Şampiyonası’nda mücadele edecek.

Audi için bu ilk değil

Aslında firmanın espora girişi daha öncesinde olmuştu. CS: GO’nun bir numaralı takımı Astralis ile yaptıkları anlaşmayla espor sektörüne giren firma daha sonra NBA 2K Ligi‘nde mücadele eden Bayern Ballers Gaming‘e sponsor olmuştu.

Audi Spor Pazarlama Müdürü Thomas Glas, şirketin espor sektöründeki pozisyonu hakkında konuştu; “Espor, bizim için yeni ve heyecan verici pazarlama fırsatları sunuyor. Espor dinamik ve birçok geleneksel spordan çok daha esnek. Bu, birçok şeyi şekillendirmemize ve onların daha fazla gelişimlerine aktif olarak katılmamıza olanak tanıyor. Genç ve her şeyden önce, büyük bir erişim ve güçlü küresel ağa sahip dijital ve teknoloji meraklısı hedef grup ilgi çekici. Bu, Audi için özellikle çekici olan ve dijital iletişim stratejimizi ideal bir şekilde tamamlayan bir espor taahhüdünde bulunuyor.”

Dev firmaların espor sektörüne yaptıkları yatırımların ardı arkası kesilecek gibi durmuyor. Firmaların esporda dikkatini çeken en önemli faktör ise kitlesi oluyor. Firmaların hedeflediği genç kitleyi çok fazla içinde bulunduran espor, şirketlerin yatırım yapmaları için olanaklar sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir