PUBG Corp. rekabetçi arenada hileci yapanları banlamaya devam ediyor

PUBG Corp. hile yapan esporcuların canını yakmaya devam ediyor.

 

PUBG espor sezonunun açılışı öncesinde oyun geliştiricisi PUBG Corp. hile yaparken yakalanmış olan profesyonel oyuncular için yeni bir resmi karar aldı. Karar, bu sefer, PUBG Europe League’deki (PEL) oyuncuları da kapsıyor.

Aralık ayında, incelemeler sonucunda izinsiz program aracılığıyla hile yaptığı belirlenen dört esporcu National PUBG League’den 3 yıllığına banlandı.

İçlerinden on tanesinin izinsiz program kullanımından dolayı oyun içi ban yediği on iki oyuncu, PUBG Corp’un resmi açıklamasıyla duyuruldu. Geliştirici, üç yıllık uzaklaştırma alan altı oyuncunun aynı programı profesyonel arenada kullandığının inceledi ve onayladı. Programı ‘yalnızca’ turnuva dışı maçlarda kullanan dört oyuncu ise iki yıllık uzaklaştırma aldılar.

“Sans domicile fixe” takımının diğer iki oyuncusu da takım arkadaşlarının PEL eleme etkinliği sırasında hile kullandıklarından haberdar oldukları için üç yıl ceza aldılar. Bunun ardından takım, PUBG Contenders League’deki yerini kaybetti fakat organizasyon olarak tüm kadroyu değiştirmesi durumunda ilerideki etkinliklere katılabilecek.

Red Diamonds ve Pittsburgh Knights takımları ise banlanan iki oyuncusu S1D ve TEXQS’ın yerine yeni oyuncular getirdikleri takdirde PEL’deki yerlerini koruyacaklar. Uzaklaştırılan diğer oyuncular şu şekilde:

  • Avalon
  • Smitty
  • Papaya
  • Cabecao
  • swalker
  • zuppaa
  • Houlow
  • sezk0
  • THZ
  • Fr_Steph

PUBG Corp. gelecek her resmi turnuvadan önce, yarışacak bütün oyuncuların ‘kapsamlı geçmiş araştırması’ndan geçeceğini ve eğer hile yaptığı kanıtlanırsa bu oyuncuların uzaklaştırma alacağını ve mücadele edemeyeceklerini duyurdu.

Profesyonel ligler, geliştiricinin Battle Royale konseptini rekabetçi arenaya anlamlı bir şekilde taşımayı hedefleyen beş yıllık espor planının bir parçası. Aynı zamanda Avrupa ve Kuzey Amerika dahil olmak üzere dokuz bölge de ilk resmi PUBG espor sezonunun bir parçası olmakta.

Esport Insider’a göre: İki veya üç yıllık cezalar espor içerisinde bir ömür gibi oluyor. Özellikle de cezanız bittiğinde o oyunun hala ortalarda olup olmayacağı belli değilken. Bu ümit verici bir durum ve PUBG Corp.’un haksız avantaj sağlayan oyuncuları cezalandırmasını görmemiz de çok doğal. Umuyoruz ki bahsedilen bu kapsamlı geçmiş araştırması gerçekten de ‘kapsamlı’ olur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir