PUBG’den ghost’lara kötü haber: Artık süresiz ban geliyor

Yayıncılara müjde! Artık ghost yapan kişiler süresiz ban yiyecek.

Büyük yayıncıların en büyük dertlerinden birisi de ghost’lar. Birçok kez yayıncıları çıldırtan bu kişiler artık süresiz yasaklanacak.

Sevilen yayıncıların yayınlarında birçok kez onları rahatsız eden, oyunlarına müdahale eden kişilerin başı fena halde dertte. Çünkü Mithrain dünkü yayını sırasında PUBG ile bu konuda görüştüğünü ve yakın zamanda “ghost’” olarak tabir edilen bu kişiler için ağır yaptırımların geleceğini açıkladı. Bu yaptırımlar arasında süresiz yasaklanma da var.

Ghost nedir?

Yayıncıların Twitch ya da farklı bir platform üzerinden yayınlarını takip ederek aynı oyuna girip ve oyun içerisinde de yayıncıların oyunlarına müdahale edilmesine “ghost” deniliyor. Yayıncıların en büyük kabusları arasında yer alan bu kişiler yayınları takip edip yayıncılarla aynı oyuna girmeye çalışıyorlar. Birçok ünlü yayıncının birçok defa başına gelen bu olaylar sırasında işler bazen umulduğu gibi gitmeye biliyor. Çünkü bu kişiler haksız rekabet sağlayıp, yayıncıların oyununu etkiliyorlar.

Sadece olumsuz örnekler yok

Aslında bu kişilerle ilgili sadece olumsuz örnekler yok. Şu an Twitch’in en popüler yayıncılarından olan Shroud ünlü bir Ghost’çu ile uzun bir süre arkadaşlık yaptı. Wadu takma isimli bu kişi, yayıncının oyununa etki etmiyor ve sadece etrafında “Wadu hek!”diyerek dolaşıyordu. Kısa sürede hem Shroud hem de takipçileri tarafından sevilen Wadu, adına özel videolar yapılacak ve hayran kitlesine sahip olacak kadar büyümüştü. Ancak daha sonra yayınlarında birkaç kez Shroud’a yardım edince, ünlü yayıncı PUBG tarafından bir ay boyunca banlanmıştı. Neyse ki sorun kısa sürede çözüldü ve ikili bundan sonraki oyunlarında ikili girmeye başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir