LongB’den Mojito açıklaması: “30 yıl hapiste yatman lazımdı”

LongB, Mojito hakkında net açıklamalar yaptı.

Espor kariyerine bir süre ara veren Serkan “LongB” Ülkücü, kişisel Twitter hesabı üzerinden Berk “ehe” Kocaman (Mojito) hakkında bir açıklama yaptı. Mojito’nun yıllardır değişmediğini söyleyen ünlü isim, Mojito’nun bir türlü düzelmediğinden bahsetti. Mojito kısa bir süre önce Riot Games Türkiye ekibi tarafından ceza verilen oyuncular arasında yer almıştı. O açıklamaları başlık başlık ekledik.

“Daha o zamanlardan kendinden nefret ettirip tiksindirmeyi başardı.”

Berk “Mojito” Kocaman henüz oyunculuk kariyerine başlamamışken 2015 senesinde Eu-West (Avrupa-Batı) serverına geçti ve Master MMR’ıyla nickini 1kedi***7 (hayatbizi61kenara da olabilir) yaptı. Sadece Evelynn ve Rek’Sai oynardı. Birçok kişiyi (başta çoğu Türk pro olmak üzere) daha o zamanlardan kendinden nefret ettirip tiksindirmeyi başardı. Birisi oyununda first blood verince, kaybedince, kendi ormanında karşı jungler cirit atarken takımı gelmeyince, geç gelince, karşı jungle kill alınca kendi takımında güçsüz olduğunu düşündüğü bir karakter olunca takımından biri hata yapınca veya kendisi hata yapınca vb. herhangi en ufak sebepten dolayı AFK kalırdı‬ veya koşup kendisi de ölürdü. Oyunun başından sonuna kadar susmadan insanlara küfürler yağdırırdı, kanser ve AIDS olmalarını, ölmelerini, kendilerini öldürmelerini söylerdi zaten ırkçılığından bahsetmeyeceğim bile… Falan diye gider bu. Yine de sanırım bunlar yeterli değilmiş ki pro kariyerine yanlış hatırlamıyorsam aurora’da falan bir yerde başladı ve oynadığı takımla beraber lige çıktı. Hatta bir sezonda iki kez lige çıkan ilk oyuncu mu ne olduydu orasını hatırlamıyorum galiba Victorious Ace ve Orora olması lazım.

  • İlginizi çekebilir: Riot Games’ten ceza yağdı

Mojito olarak üstte bahsettiğim üzere oynamasına izin verildi ‬biz de sandık ki kendini düzeltti falan hani bir süredir ortalıkta görünmüyor. Ama öyle değilmiş tabii ki muhteşem tavırlarına aralıksız her gün devam etti ve yaratıcı tehdit ve küfürlerine de her geçen gün yenilerini ekledi.

“Oyunda takımınıza denk gelince sadece bu dünyadan Mojito uyuyup oynamayı bırakana kadar oyundan uzak durmak ve hatta uykuya dalıp bir daha uyanmamak istiyorsunuz.”

‪Sene 2017-2018 CRW Mojito. Tiltken solo Q’da daha seçim ekranında Nunu’yu gösterip Ghost – Cleanse seçip “go next, dodge, i will troll i dont care, unlucky players” vb. şeyler yazardı‬. Oyunda tabii ki yıllardır olan davranışlarına devam ediyordu herkesin moralini yaşam enerjilerni çökertip cuk cuk emmeye devam ama muhtemelen Riot’tan uyarı vb. almış olacak ki artık chat’ten insanlara kanser olun geberin haha ezikler maymunlar yazmak yerine bu sefer oyunda olan biten en ufak şeyden sonra mobility çekip koşup koşup ölüyordu. Her oyun her gün defalarca 0-10 0-500 oynardı arka arkaya 15 tane 0-10 oyunu bile olabilir. İşine gelmeyince veya sinirli sinirli tekrar tekrar oyuna girerken jungle’da Soraka Teemo Tristana gibi Riot’un bize bahşettiği muhteşem orman karakterlerini oynuyordu. Gragas’a Attack speed(stinger) kasarken camille oyunlarında zhonya falan almaya çalıştığı zamanlar da oluyordu. Ama chat’i sadece insanları delirtmek için kullanırdı eskisi gibi değildi. Base’de AFK dururken “hay Allah internet gitti üzgünüm” derken koşup öldükten sonra da “lag” yazardı. İnsanların yarısı ona karşı “bunu neden yapıyorsun eline ne geçiyor” derken diğer yarısı ondan da beter bir durum sergiliyordu. O dönem yine bazı Script kullanan oyuncularla duo attığını da unutmayalım. “Scriptlerle duo giriyorsun, nasıl banlanmıyorsun” soruma karşılık “giriyorum da kaybediyoruz ki ne işe yarıyor” cevabı veren gerçek hayatta vakit geçirmesi gayet eğlenceli, masa tenisi oynamayı ve muhabbet etmeyi bilen birisi ama oyunda takımınıza denk gelince sadece bu dünyadan Mojito uyuyup oynamayı bırakana kadar oyundan uzak durmak ve hatta uykuya dalıp bir daha uyanmamak istiyorsunuz. Oyunculuk kariyerine bile asla başlayamamalıydın ama buraya kadar o ya da bu şekilde gelmiş olman bile başarı o yüzden tebrik ederim. Seni de Riot’u da seni barındıran takım sahiplerini de seni sevmiş olan insanları ayrı ayrı tebrik ederim.

“Mojito’yu destekleyen bir kişi bile insan değildir.”

Mojito’yu destekleyen bir kişi bile insan değildir ve Mojito’dan insan ve oyuncu kişiliği olarak farkı yoktur bu da böyle biline. Sayende hayatta ve oyunda tilt olmamayı öğrendim sayende ceza almıyorum, sayende büyüdüm resmen ve saçım beyazladı ortalama nabzım 55-60 civarı ve muhtemelen de bende önceki yıllarda oluşturduğun tümörlerden dolayı birkaç yıla ölmüş olurum. Eline sağlık Berk seni seviyorum. Oyunculuğa devam etmesem neler neler yazardım ama işte ne olur ne olmaz her zamanki gibi susalım. Muhtemelen tüm oyuncu halkı adına konuştum teşekküre gerek yok mojito bugüne dek toxicliğiyle gurur duydu ve muhtemelen ona güttüğümüz kin nereden geliyor biliyor musunuz? Biz de onun yaptıklarını rahat rahat yapabilmek ve onun gibi yanımıza kâr kalmasını istiyoruz da ondan. Psikolojik bilimsel açıklamayı da yaptığıma göre ben kaçar. Evde internet olmadığı için yatakta boş boş dönüyorum o yüzden görünce bunu yazasım geldi yoksa çok da umrumda (umrumda zaten) tamamen sıkıntıdan dolayı ve eğlencesine yazılan ancak 0 gerçekleri yansıtan şeker bir yazı oldu.

“30 yıl hapiste yatman lazımdı”

Not: Lütfen Kaan’a verdiğin gibi cevap verip uzatma hiçbir haklı yanının olmadığını gayet kendin de biliyorsun. Düzeleceğine zerre inanmıyorum ama en azından düzelmiş gibi davran ve bizi kandırmaya çalış en azından insanları daha fazla kanser etme verilen 3 ay ceza hiçbir şey değil zaten 30 yıl hapiste yatman lazımdı insanlarda travma yarattığın onların psikolojilerini bozduğun hatta suç işlemeye meyilli hale getirdiğin için evet teşekkürler elveda bol şans kariyerinde umarım bir gün senden sadece biraz eksiği olan madness kankanla yine aynı takımda oynarsın belki o düzelmiştir tabii bilemem her neyse başarılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir